Loading

Doç. Dr.

Hamza BOZKIR

Pamukova Meslek Yüksekokulu

Gıda İşleme Bölümü

İletişim

hamzabozkir@subu.edu.tr

Güncellenme Tarihi : 19-05-2024 09:02

ULUSLARARASI :
1
Drying of Cherry Laurel Juice Using Foam Mat Drying Technique and Investigating the Effect of Drying Temperature on Drying Characteristics and Bioactive Components
GÜLDANE MEHMET, BOZKIR HAMZA , THE JOURNAL OF FOOD, 2024
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
2
Effect of different roasting methods on the proximate by composition, flow properties, amino acid compositions, colour, texture, and sensory profile of the chickpeas
TEKGÜL BARUT YELİZ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, RAYMAN ERGÜN AHSEN, BOZKIR HAMZA, PANDİSELVAM RAVİ , Wiley, 2023
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
3
Production of orange juice concentrate using conventional and microwave vacuum evaporation: Thermal degradation kinetics of bioactive compounds and color values
BOZKIR HAMZA, TEKGÜL BARUT YELİZ , JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 2022
Uluslararası   Hakemli   SCI   Özgün Makale
4
Effects of tray drying, vacuum infrared drying, and vacuum microwave drying techniques on quality characteristics and aroma profile of orange peels
BOZKIR HAMZA,TEKGÜL YELİZ,ERTEN EDİBE SEDA , Journal of Food Process Engineering, 2021
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
5
INFLUENCE OF ULTRASONIC AND ELECTRICAL PRETREATMENTS ON THE DRYING AND QUALITY CHARACTERISTICS OF KIWI FRUIT SLICES
BOZKIR HAMZA, RAYMAN ERGÜN AHSEN , GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 2021
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
6
Effect of sonication and osmotic dehydration applications on the hot air drying kinetics and quality of persimmon
BOZKIR HAMZA,RAYMAN ERGÜN AHSEN , LWT - Food Science and Technology, 2020
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
7
Effects of hot air, vacuum infrared, and vacuum microwave dryers on the drying kinetics and quality characteristics of orange slices
BOZKIR HAMZA , Journal of Food Process Engineering, 2020
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
8
Farklı Tuzlarla Kurutulmuş Domatesin Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
RAYMAN ERGÜN AHSEN,BOZKIR HAMZA,Saygıner Büşra Nur,BAYSAL TANER , Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2020
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
9
Mikrodalga ve termosonikasyon haşlama yöntemleri ile patatesin haşlanması ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
BOZKIR HAMZA , GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 2020
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
10
Portakal Suyunun Pastörizasyonunda Mikrodalga ve Termosonikasyon Uygulamalarının Kalite Üzerine Etkileri
BOZKIR HAMZA, RAYMAN ERGÜN AHSEN , Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 2020
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
11
Influence of ultrasound and osmotic dehydration pretreatments on drying and quality properties of persimmon fruit
BOZKIR HAMZA,RAYMAN ERGÜN AHSEN,SERDAR EMİNE,METİN GÜLHAN,BAYSAL TANER , Ultrasonics Sonochemistry, 2019
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
12
Ultrasound as pretreatment for drying garlic slices in microwave and convective dryer
BOZKIR HAMZA, RAYMAN ERGÜN AHSEN, TEKGÜL YELİZ, BAYSAL TANER , Food Science and Biotechnology, 2019
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
13
Effect of microwave heating on the yield and quality of red bell pepper puree
BOZKIR HAMZA,RAYMAN ERGÜN AHSEN,TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER , GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 2018
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
14
Changes in the Quality of Black Mulberry and Blueberry Sherbets During Storage
RAYMAN ERGÜN AHSEN,TEKGÜL YELİZ,BOZKIR HAMZA,BAYSAL TANER , Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 2017
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
15
Concentration of apple juice using a vacuum microwave evaporator as a novel technique: Determination of quality characteristics
BOZKIR HAMZA,BAYSAL TANER , Journal of Food Process Engineering, 2017
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
16
Effects of electrical and sonication pretreatments on the drying rate and quality of mushrooms
ÇAKMAK RUKEN ŞEYDA,TEKEOĞLU ONUR,BOZKIR HAMZA,RAYMAN ERGÜN AHSEN,BAYSAL TANER , LWT - Food Science and Technology, 2016
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
17
Effect of thermal processing on carotenoids of some orange juices
BOZKIR HAMZA,KOLA OSMAN,DURAN HÜSEYİN,ŞİMŞEK MERVE,KELEBEK HAŞİM , Journal of Food, Agriculture Environment, 2015
Uluslararası   Hakemli   Chemical Abstract Service (CAS), CABI (Serials Cited) Scopus   Özgün Makale
18
Effects of Electrical Pretreatments on the Yield and Quality Characteristics of Red Bell Pepper Puree
RAYMAN ERGÜN AHSEN, BOZKIR HAMZA, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER , Journal of Food Quality, 2015
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
19
HPLC Determination of Carotenoid, Organic Acid, and Sugar Content in Pepino (Solanum muricatum) Fruit During the Ripening Period
KOLA OSMAN,ŞİMŞEK MERVE,DURAN HÜSEYİN,BOZKIR HAMZA , Chemistry of Natural Compounds, 2015
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
20
Investigating the Effects of Current and Wave Form of Electrical Pre treatments on the Yield and Quality of Tomato Juice
TEKGÜL YELİZ, ÖZCAN KEMALÇAĞRI,BAYSAL TANER,RAYMAN ERGÜN AHSEN,BOZKIR HAMZA , International Journal of Food Engineering, 2015
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
21
Gıda Endüstrisinde Uygulanan Yeni Çözündürme Teknikleri
BOZKIR HAMZA,BAYSAL TANER,RAYMAN ERGÜN AHSEN , Akademik Gıda, 2014
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Derleme Makale
22
Ultrases yöntemi ile karotenoitlerin ekstraksiyonu
RAYMAN ERGÜN AHSEN,BAYSAL TANER,BOZKIR HAMZA , GIDA/THE JOURNAL OF FOOD, 2013
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Derleme Makale
23
Valsli Kurutmayla Üretilen Havuç ve Balkabağı Suyu Tozlarının KaliteÖzellikleri
BAYSAL TANER,RAYMAN ERGÜN AHSEN,BOZKIR HAMZA,GEDİK SİNEM K,ÖZER M BURAK,DEMİR EMRE , Akademik Gıda, 2013
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
24
Incidence of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157:H7 in two Kasar Cheese processing environments
ÇAĞRI MEHMETOĞLU ARZU,YALDIRAK GÜLİZ,TÜLAY BODUR,ŞİMŞEK MERVE,BOZKIR HAMZA,EREN NECLA MİNE , Food Control, 2011
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
ULUSAL :
1
Farklı Kavurma Tekniklerinin Leblebinin Kimyasal, Besleyici ve Toz Ürün Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı
2
Vakumlu Mikrodalga Kurutucu Sistemi ile Kayısının Kurutulması ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-Tübitak 3501, Tamamlandı
3
Vakumlu Mikrodalga Evaporatör Sistemi ile Elma Suyu Konsantrasyonu ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-Tübitak 1002, Tamamlandı
YÜKSEK LİSANS :
1
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Sürdürülebilirlik, Saati :3
2
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Teknolojisi, Saati :3
3
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Sürdürülebilirlik, Saati :3
4
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Teknolojisi, Saati :3
5
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Sürdürülebilirlik, Saati :3
6
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Teknolojisi, Saati :3
7
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : UZMANLIK ALANI DERSİ, Saati :4
8
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : UZMANLIK ALANI DERSİ, Saati :4
9
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Meyve ve Sebze İşlemede Isıl Olmayan Teknolojiler ve Uygulamaları, Saati :3
10
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Meyve ve Sebze İşlemede Isıl İşlem Uygulamaları, Saati :3
11
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : UZMANLIK ALANI DERSİ, Saati :4
ÖNLİSANS :
1
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Meyve ve Sebze Ürünleri Analizleri, Saati :3
2
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Meyve ve Sebze Ürünleri Analizleri, Saati :3
3
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Gıdalarda Temel İşlemler, Saati :3
4
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Hazır Gıda Teknolojisi, Saati :2
5
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Meyve ve Sebze Ürünleri Analizleri, Saati :3
6
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Özel Gıdalar Teknolojisi, Saati :3
7
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Et ve Ürünleri Analizi, Saati :3
8
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Et ve Ürünleri Teknolojisi, Saati :3
LİSANS :
1
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Genel Mikrobiyoloji, Saati :5
2
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Teknolojisi, Saati :4
3
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ, Saati :5
4
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Genel Mikrobiyoloji, Saati :5
5
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Teknolojisi, Saati :4
6
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Meyve ve Sebze Ürünleri Analizleri, Saati :3
7
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Genel Mikrobiyoloji, Saati :5
8
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Teknolojisi, Saati :4
9
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Genel Mikrobiyoloji, Saati :5
10
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Teknolojisi, Saati :4
11
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Mevzuatı, Saati :2
12
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Hazır Yemek Teknolojisi, Saati :2
13
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Meyve Sebze İşleme Teknolojisi, Saati :5
14
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Proses Uygulamalı I, Saati :4
15
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Proses Uygulamalı II, Saati :2
16
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Soğuk Tekniği ve Depolama, Saati :3
17
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Mevzuatı, Saati :2
18
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Hazır Yemek Teknolojisi, Saati :2
19
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Meyve Sebze İşleme Teknolojisi, Saati :5
20
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Proses Uygulamalı I, Saati :4
21
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Proses Uygulamalı II, Saati :2
22
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Soğuk Tekniği ve Depolama, Saati :3
BİLİMSEL KİTAP :
1
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri
Yazarlar : DURAN HÜSEYİN, BOZKIR HAMZA
YÜKSEK LİSANS :
1
Ege Üniversitesi - 2022 - Vakum mikrodalga kurutucu ile kurutulan Sultaniye çeşidi üzümlerindepolama boyunca kalite değişimlerinin belirlenmesi
Yazarlar : ASUMAN UZUNORMAN
2
- - Vakum Mikrodalga kurutucu ile kurutulan Sultaniye çeşidi üzümlerin depolama boyunca kalite değişimlerinin belirlenmesi
Yazarlar : Asuman ADALI
DOKTORA :
1
- - Vakumlu Mikrodalga Kurutucu ile Portakalın Kurutulması, Optimizasyonu ve Diğer Kurutucu Sistemler ile Karşılaştırılması
Yazarlar : Keçeli Neslihan
ÜYELİKLER :
1
GIDA Dergisi-The Journal of Food (Gıda Teknolojisi Derneği Yayını) Danışma Kurulu (Advisory Board) - Danışman - 2019 -
2
TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI - Üye - 2008 - 2021